Ua fa'asoa e Iapani le fa'avae scooter eletise "Luup" ua siitia le $30 miliona i le fa'atupeina o le Series D ma o le a fa'alautele atu i le tele o taulaga i Iapani.

E tusa ai ma le aufaasālalau mai fafo TechCrunch, Iapanifa'asoa ta'avale eletise"Luup" talu ai nei na faasilasila mai ua siitia le JPY 4.5 piliona (pe tusa ma le USD 30 miliona) i lana taamilosaga D o le faʻatupeina, e aofia ai le JPY 3.8 piliona i le tutusa ma le JPY 700 miliona i aitalafu.

O lenei taamilosaga o le faatupeina na taitaia e le Spiral Capital, faatasi ai ma le aufaipisinisi o loo i ai nei ANRI, SMBC Venture Capital ma Mori Trust, faapea foi ma le aufaipisinisi fou 31 Ventures, Mitsubishi UFJ Trust ma Banking Corporation, o loo mulimuli mai.E pei o le taimi nei, "Luup" ua siitia le aofaʻi o le USD 68 miliona.E tusa ai ma tagata mai totonu, o le tau o le kamupani ua sili atu i le USD 100 miliona, ae na musu le kamupani e fai se faamatalaga i lenei tau.

 fa'asoa scooter fa'avae eletise

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻamalieina malosi e le malo Iapani tulafono faatonutonu i luga o taʻavale eletise e faʻaosofia atili ai le atinaʻeina o pisinisi micro-transportation.Amata mai ia Iulai o le tausaga nei, o le teuteuga o le Tulafono o Ta'avale a Iapani o le a mafai ai e tagata ona faʻaaogaina uila afi e aunoa ma se laisene avetaʻavale poʻo se pulou, pe afai latou te mautinoa e le sili atu i le 20 kilomita i le itula le saoasaoa.

Na taʻua e le Pule Sili o Daiki Okai i se faatalanoaga o le isi sini o le "Luup" o le faʻalauteleina lea o lana uila afi eletise mapisinisi uila uilai taulaga tetele ma tafaoga i Iapani, e o'o atu i se fua fa'atusa e fa'atusa i felauaiga fa'ale-aganu'u e fa'afetaui ai mana'oga o le faitau selau afe o tagata femalaga'i i aso ta'itasi.Ua fuafua foi le “Luup” e suia fanua e le o toe faaaogaina e avea ma nofoaga e paka ai taavale ma faatulaga nofoaga e paka ai taavale i nofoaga e pei o fale o ofisa, fale mautotogi, ma faleoloa.

O taulaga a Iapani o loʻo atiaʻe i nofoaga o nofoaafi, o lea o loʻo nonofo i nofoaga mamao mai nofoaga o felauaiga e matua faigata lava femalagaaiga.Na faamatala e Okai e faapea o le sini a le “Luup” o le fausia lea o se fesootaiga televavave e faatutumu ai le avanoa i felauaiga mo tagata e nonofo mamao mai nofoaga o nofoaafi.

"Luup" na faavaeina i le 2018 ma faʻalauiloata'avale eletise fa'asoai le 2021. O le tele o ana va'a ua fa'atupulaia nei i le tusa ma le 10,000 ta'avale.Fai mai le kamupani o lana talosaga ua silia ma le tasi miliona taimi na sii mai ai ma ua 3,000 nofoaga e paka ai taavale i aai e ono i Iapani i lenei tausaga.O le sini a le kamupani o le faʻapipiʻiina o le 10,000 nofoaga paka i le 2025.

O tagata tauva a le kamupani e aofia ai le amataga o le Docomo Bike Share, Open Streets, ma le US-based Bird ma South Korea's Swing.Ae ui i lea, o le "Luup" o loʻo i ai i le taimi nei le numera tele o nofoaga paka i Tokyo, Osaka, ma Kyoto.

Na taua e Okai e faapea, o le a amata faamamaluina i le masina o Iulai o le tausaga nei le teuteuga o le Tulafono o Taavale Feoai i luga o le alatele, o le a matua faateleina ai le numera o tagata e feoai ma taavale eletise.E le gata i lea, o le fesoʻotaiga vavave faʻatauvaʻa maualuga o le "Luup" o le a maua ai foi le malosi mo le faʻapipiʻiina o atinaʻe fou o felauaiga e pei o drones ma robots tiliva.


Taimi meli: Me-04-2023