Fa'asoa pisinisi sikola eletise o lo'o atina'e lelei i Peretania(2)

E manino lava o le fa'asoaina o pisinisi e-scooter o se avanoa lelei lea mo le tagata fai pisinisi.E tusa ai ma faʻamatalaga na faʻaalia e le kamupani auʻiliʻili a Zag, sa iaisili atu i le 18,400 scooters o loʻo avanoa mo le faʻafaigaluegaina i 51 taulaga i Egelani i le ogatotonu o Aukuso, faʻateleina le toeitiiti 70% mai le 11,000 i le amataga o Iuni.I le amataga o Iuni, e 4 miliona malaga i luga o nei sikola.O lea la ua toeititi faaluaina lea fuainumera i le lata i le valu miliona, pe sili atu foi i le miliona malaga i le masina.

 

E sili atu i le 1 miliona taʻavale mafefa'asoa'i uila uilai Bristol ma Liverpool i Peretania.Ma e sili atu i le 0.5 miliona taʻavale ma fefaʻasoaaʻi uila uila i Birmingham, Northampton ma Nottingham.E tusa o Lonetona, e 0.2 miliona taʻavale ma fefaʻasoaaʻi uila uila.I le taimi nei, o Bristol e 2000 uila uila, o lona aofaʻi o loʻo i totonu o le 10% pito i luga i Europa.

I Southampton, o le aofaʻi o fefaʻasoaaʻi scooters ua faʻateleina e uiga i le 30 taimi, mai le 30 i le lata i le 1000 talu mai Iuni 1. O taulaga e pei o Wellingborough ma Corby i Northamptonshire ua faʻateleina le aofaʻi o le faʻasoa scooters e uiga i le 5 taimi.

Fetufa'aiga pisinisi fe'avea'i e matua'i mafai lava, aua o le pisinisi e mafai ona fa'atautaia i tama'i taulaga.E tusa ai ma faʻamatalaga faʻatatau, o Cambridge, Oxford, York ma Newcastle e tele le avanoa e amata ai lenei pisinisi.

 

E 22 kamupani sa fa'atautaia le pisinisifaasoa e-scooters IOTi Peretania.Faatasi ai ma lena, ua tuʻuina atu e le VOI i luga o le 0.01 miliona taʻavale, o le aofaʻi e sili atu nai lo le aofaʻi o taavale faʻatautaia e isi tagata faʻatautaia.E iai le pule a le VOI i Bristol, ae na le manumalo i se faamasinoga i Lonetona.Ua fa'atagaina e le TFL(Transport for London) ia Lime/Tier ma Dott.

O kamupani na matou taʻua i luga ua faʻaalia e mafai ona latou tuʻuina atu se siosiomaga sili atu le saogalemu i tekinolosi.O tagata fa'aoga e mafai ona fa'atautaia e ala i le APP, latou te mana'omia le usita'ia o fa'atonuga a le APP e toe fa'afo'i ta'avale i le nofoaga ua fa'atulaga.I nisi o auala tumutumu, aua e fa'atapula'a le saoasaoa o sikola.A uma le saoasaoa, o le a loka.

O lo'o fa'amaualuga e nei fa'alapotopotoga o latou o kamupani fa'atekonolosi ma fa'amamafa atu e mafai ona fa'ateleina le saogalemu o feoaiga e ala i tekonolosi.Latou te pulea a latou pasese e ala i telefoni feaveaʻi, lea e tatau ai ona latou mulimuli i faʻatonuga a le telefoni e paka ai i nofoaga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai ma vaʻai i le tulaga o le taʻavale i le taimi moni.I luga o nisi o auala pisi, e faʻamalosia tapulaʻa saoasaoa ma e mafai ona loka scooters pe a latou tuua le tapulaʻa.O faʻamaumauga o loʻo faʻaputuina e le pasese mai a latou malaga mai ma alu o se punaoa taua foi mo kamupani faʻatautaia.

 

Atonu o le a fiafia le au fa'aoga i le fa'aitiitiga i le fefa'asoaa'i o femalaga'iga, ona o lo'o tau fa'atasi kamupani fa'apitoa.I le taimi nei, o le totogifuapauina o le afifi masina e uiga i le faʻasoa e-scooter e tusa ma le £ 30 i Lonetona, e itiiti ifo nai lo le totogi o le afifi masina e uiga i le alatele.E toʻatele tagata e manaʻo e faʻaoga le faʻasoa e-biki / e-scooter e alu i fafo, e matua faigofie lava . Faʻalogo, e le mafai ona faʻaogaina le e-scooter i le ala savali ma paka a Lonetona.E mana'omia e tagata fa'aoga a latou laisene aveta'avale aloa'ia pe lē tumau ma e tatau ona sili atu i le 16 o latou tausaga.


Taimi meli: Sep-18-2021